Anmeldelse: TVIND “THE MUSICAL”


    Stjerne2Stjerne2

Af Anna Cæcilie Sørensen

Måske har du hørt skrækhistorier om Mogens Amdi Petersen fra dine forældre eller bedsteforældre. Eller set DR-udsendelserne ”Husker du…” i fjernsynet. Måske ved du slet ikke, hvad TVIND er… Men det er også lige meget. TVIND er for alle. Nogen mener at det er en sekt, og andre er stadig medlem. Aftenens forestilling er ikke en jagt på Mogens Amdi Petersen. Forestillingen handler om mennesker. For hvad sker der med mennesker, når deres verden ramler?

Stolesæderne er fyldt med mennesker fra forskellige tidsaldre. Ved siden af mig sidder et ældre ægtepar og holder hinanden i hånden, og hver gang skuespillerne synger, rocker de med på rytmen. De kender alle sangene. Det er pokkers bekræftende, og det går lige i hjertet. Jeg har aldrig været så tæt på 70’erne, som jeg er her til aften og jeg kan slet ikke holde op med at smile.

Hårene rejser sig, da den engagerede Per i de lavtaljede cowboybukser synger, med sin betagende dybe stemme, om ”Diktatoren i Chile” imens vennerne synger kor. 70’er sangene er en af forestillingens absolutte styrker. Per, spillet af Martin Bo Lindsted, er bare en af de fabelagtige karakterer, vi får lov at følge. Skuespillerne glider ind og ud af karakterne helt uden besvær.

 

Musikeren Sune Skuldbøl Vraa er en af grundene til, at forestillingen får fem stjerner. Han sidder langs scenekanten iført partisantørklæde, og fra tid til anden smiler han til rødhårede Anne i de røde klapbukser. Sune Skuldbøl Vraa skaber en brændende varm stemning, både når han synger Annet Linnet sange under en kærlighedsscene og når han trommer op sin tromme. Frygt ej, for TVIND er ikke en traditionel musical men en forestilling propfyldt med vidunderlige dialoger og legendarisk musik. Især Rikke Bildes store stemme kryber ind under huden. Det samme gælder hendes nærvær og intensitet. Skuespillere passer bare pissegodt sammen.

Scenografien er legende og dragende. Næsten forførende naiv. Selvom jeg er barn af 90’erne, bliver jeg næsten lykkelig af at kigge på de uldne sweatre. Kostumer og rekvisitter er gennemtænkt ned til den mindste lille detalje. Røde lamper glider ned fra loftet og skaber endnu et rum. Grå bevægelige plastikkasser skaber nye scener, hver gang de triller henover scenegulvet. Det er harmonisk og inviterer publikum med ind i teaterrummet.

Besøg Teater V. Tag på en tidsrejse. Tænk lidt over tingene. Tænk lidt på verden – om der er noget, vi kan gøre for at gøre den bedre. Og så kan du også overveje, om du ikke bare skal besøge Teater V noget oftere.

 

Hvem: Teater V
Hvor: Valby
Hvornår: 11. november – 3. december 2017
Fotograf: Daniel Buchwald