Anmeldelse: Sleeping With The Lights On


    Stjerne2Stjerne2

Af Lea Nelhorf

Kasper Ravnhøj og Stian Danielsen, de to herre på den store hvide firkantede scene, er dansere og kunstnere denne aften. De har en vision om at danse verdens undergang. Mere korrekt sagt; de vil få jorden til at gå under i det nu, vi sidder i salen.

Ravnhøj og Danielsen er inspireret af fysikeren Lord Kelvins termodynamiske teori om universets varmedød, hvilket også tydeligt ses i deres dans. Vi ser deres udveksling af den forurenede luft, deres tårnhøje puls og deres kamp for at få deres mission til at lykkes.

Gnidninger på gulvet, fysiske slag og oceaner af kropskontakt tages i brug i desperationen. Der bliver prustet og stønnet, og på den lille time, vi sidder i salen, bliver rummet varmet rigtig godt op. De to dansere har en fænomenal energi, og vi som publikum kan tydeligt og bestemt mærke deres enorme engagement og professionalisme.

Vi ser ligeså deres frygt og bekymringer i dansen. Vi ser dem dø, og vi ser dem leve. Der bliver kæmpet for overlevelse, og der bliver danset for jordens undergang. To ting der lige umiddelbart virker lidt modstridende, men her går det egentlig smukt hånd i hånd.

Vi er hele tiden i kontakt med danserne. Enten i form af den tunge pusten, deres trampende fødder eller deres kroppe der hårdt rammer gulvet. Der er konstant lyd på danserne.

Jeg er vild med idéen til denne forestilling, og jeg synes den kommer meget smukt i land. Men jeg undres gevaldigt over dansernes valg af kostume. Jeg forstår simpelthen ikke blandingen af army-print, nettrøjer, jakkesætsveste, en indisk elefant og påskefarvede fjer. Lige præcis her knækker den røde tråd desværre for mig, og det irriterer mig på mange måder stadig.

Jeg synes bestemt, du skal tage en tur forbi Dansekapellet, hvis du fanges af dansernes mission og især for at mærke den ekstremt energiske atmosfære. Der er garanti for høj puls, og personligt blev jeg nærmest helt forpustet af at være tilskuer til deres dans. Det var en ret vild oplevelse.

 

Hvem: Dansekapellet
Hvor: København NV
Hvornår: 3.-11. Marts 2017
Foto: Søren Meisner