Anmeldelse: Storm over Ramasjang


Af Kira Bach Pedersen

Der er ikke sparet på glitter og flyveture i Storm over Ramasjang, hvor de kendte børnefigurer fra DR stiger til vejrs, da Onkel Reje pludselig kommer i kløerne på en heks med magt over blæsevejrFrøken Storm er en giftesyg kvinde der gladeligt manipulerer Onkel Reje til at makke ret og spise ost for at opnå en passendægtemand. Hun er mildt sagt en stereotyp som forestillingen desværre aldrig udvikler på, da ægteskab på den ene eller anden facon lader til at være Frøken Storms eneste mål uanset, hvilket hankønsvæsen hun så kommer i nærheden af. Andrea Pellegrini gør det ellers fint som operasyngende stormgudinde og lever op til presset i at være ny karakter i et velkendt univers. Danseglade børn er klædt ud som buskads og tilføjer fylde til dansenumrene sammen med danser Bobby Atiedu, som jeg gladeligt havde set endnu mere af.

Det er vidunderligt at blive bekræftet i, hvordan Mille Gori, Mikkel Lomborg og Mads Geertsen hviler i rollerne som henholdsvis Motor Mille, Hr. Skæg og Onkel Reje uden, at der på nogen måde går metal træthed i den. Deres store erfaring og indsigt i karaktererne står stærkt, selv når Frøken Storm forhekser løs, er de stadig genkendelige på trods af Motor Milles forsvundne mod og Hr. Skæg, der går fra ukuelig optimisme til evig gnaven. Det skal som nok ende lykkeligt, og med autenticitet og massere af energi på dette niveau kan det ikke gå galt – og det gør det bestemt heller ikke. Det er en kæmpe fornøjelse for børnene, og Onkel Reje smider gladeligt et par lumre og famøse politisk ukorrekte kommentarer ud til de voksne.

Det er en skam for os, der sidder ude i siden af salen, at der spilles meget ligefrem i et gigantisk scenerum som ellers indbyder – og er indrettet til at publikum er spredt bredt ud. De oftest konstant fokuserede blikkemidterrækkerne gør simpelthen, at den høje Lomborg og hans lange skæg indimellem blokerer for den væsentlig lavere Gori, så vi i siderne ikke kan se hendes mimik. Et ærgerligt og praktisk problem der fylder unødvendigt i den ellers eventyrlysten og medrivende Ramasjang-atmosfære.

Storm over Ramasjang er ikke nytænkende i hverken form eller narrativ, men den er sjov, hyggelig og musikalsk. De flotte effekter, finurlige rekvisitter og fantastisk farverige kostumer er nok til at underholde både store og små. Børnefamilier vil helt sikkert få en tophyggelig oplevelse på Østre Gasværk med velkendte figurer og skuespillere, der elsker at tale direkte til Ramasjang-glade børn. Børn som i lang tid efter forestillingen er endt vil holde mindet om at se Motor Mille, Hr. Skæg og Onkel Reje i levende live kært.

Hvem: Østerbro Teater på Østre Gasværk
Hvor: København
Hvornår: 8. okt. – 29. nov. 2020
Foto: Miklos Szabo