Anmeldelse: Ting fra min mundAf Lea Nelhorf

Fra Ruben Søltoft træder ind på scenen, til han forlader den, er han på! Vi er komplet opslugte af hans fortællinger, og den halvanden time showet varer flyver afsted.

Vi bliver nærmest tryllebundet af hans charme, hans gestik og hans timing, når han deler sine personlige anekdoter. Han besidder et helt enormt nærvær, der smitter noget så gevaldigt, og han formår at få det til at føles som om, han oprigtig talt kun deler sine grænseoverskridende og pinlige fortællinger med os. Kun os. Og det på trods af at vi alle sammen jo godt ved, at han allerede har turneret landet rundt og optrådt for et hav af udsolgte sale. Han får det propfyldte Bremen Teater til at føles rart og intimt. Vi er i intet mindre end vidunderligt selskab.

‘Ting fra min mund’ indeholder alt det som et eminent og helt igennem fantastisk stand-up show skal indeholde. En kæmpe mængde personlighed, knivskarpe punchlines, som vender tilbage ud af det blå, men samtidig giver så meget mening i deres nye kontekst. Herudover får vi et væld af overraskelser. Faktisk så mange overraskelser, at du aldrig rigtig kan lure hans næste skridt, og om det næste spotlight ender på netop dig. Han formår både at gå lige til grænsen og overskride den på en måde, hvor han selv er bevidst om, at det vil dele publikummet, og at det store kollektive grin vil blive halveret i dets kraft. Han har en underfundig power i sin karisma der gør, at vi uden tøven kan give os hen til hans morsomme og åbenhjertige univers.

Mange af hans historier kan være svære at tro på til at starte med, men på troværdig vis får han forklaret og udpenslet de fuldstændig absurde episoder, så vi alle egentlig godt kan forstå dem og tænke; ”Det er da også bare typisk…” og ”Aghhh, selvfølgelig er det sådan det hænger sammen..”. Han får fremhævet, hvor langt ude de helt almindelige tilfældigheder, vi alle sammen kan komme ud for, kan være. Hvor langt ude, hvor tragikomisk og hvor absurd selve hverdagslivet kan være.

Scenisk benytter Søltoft sig af de mere teatralske virkemidler. Som et lynnedslag kan han i samspil med farverigt blinkende lys og resolut lyd bryde ud i sang, dans og overdreven selvtillid. Måske nok nærmere noget, der ligner decideret selvfedme. I hvert fald kan vi godt kalde det en god solid selvtilfredshed, der både får mig og resten af salen til at skrige højlydt af grin.

‘Ting fra min mund’ er vidunderlig og enestående underholdning! Jeg kan på det kraftigste anbefale at købe billet hurtigst muligt! I København er der kun få billetter tilbage i januar, og rundt i landet er ekstra shows i maj og juni netop sat i salg. Skynd dig!

 

Hvem: Ruben Søltoft
Hvor: Turné i hele landet
Hvornår: 12. sep. 2018 – 8. juni 2019
Foto: PR Foto