Anmeldelse: Tivolirevyen 2023


Af Laurids Katborg

Tivolirevyen er tilbage. Publikum blev på den fine sommeraften ledt ind i Glassalen til et show, der lovede både fornyelse og et gensyn med stolte traditioner. Desværre viste revyen sig at byde på langt mere tradition end fornyelse – og showet fremstod alt i alt mere fortidigt end nutidigt.

Det stod hurtigt klart, at man som publikum skal være meget glad for det velkendte og forudsigelige eller kæmpe Lisbeth Dahl-fan for rigtigt at more sig. Som symbol på revyens manglen på nytænkning var Lisbeth Dahls glansnummer som umusikalske cha-cha-dame i selskab med James Price fundet frem og forsøgt støvet af. Dette til trods for, at cha-cha-damen de seneste år på Bakken var sendt på pension, og efter min mening skulle det være forblevet sådan. Revyens politiske jokes havde for de flestes vedkommende også en del år på bagen. Det er eksempelvis flere år siden, at sagen om privat-Lars (Løkke) bragte smil og forargelse frem hos danskerne, ligesom Mette Frederiksens kærlighed til makrelmadder og Villy Søvndals manglende engelskkundskaber heller ikke har stor aktualitet i 2023.

Der var dog heldigvis lyspunkter undervejs, som satiren om de royales familieterapikrævende problemer. Overraskende nok blev det et højdepunkt, da der skete en svipser, så skuespillerne på scenen tabte masken og grinede over situationen. Men da man ikke kan planlægge sådanne spontane øjeblikke, bliver revyen ikke bedre, end det materiale, der er skrevet. Og på det punkt efterlod Tivolirevyen grundlæggende en flad fornemmelse. Desværre manglede showet i høj grad skarpe budskaber og sjove overraskelser.

Hvem: Tivolirevyen, Glassalen i Tivoli
Hvor: København
Hvornår: 1. juni – 5. august 2023
Foto: Camilla Winther