Efteromtale: City Singler – Gammel vin på nye tasker


Af Maria Thostrup Jakobsen

Fredag aften, mens Tivoli var tæt pakket med unge, der skulle høre Citybois til fredagsrock, var vi et lidt andet publikum, der skulle i glassalen og se City Singlers 10 års jubilæumsshow ‘Gammel vin på nye tasker’. Som kvinderne fra City Singler Trine Gadeberg, Kaya Brüel og Anne Sofie Espersen bemærkede fra scenen, så kunne de to events let forveksles — “Så er der publikum her i glassalen, der er gået forkert?”. Det skulle nok have været mit stikord til at smutte ud og danse til popmusik på Plænen, for jeg havde desværre svært ved at få det helt store grineflip over City Singler.

Det er fantastisk med stand-up og revynumre, der handler om kvinders liv, og bliver fortalt af suveræne kvindelige performere, men under-bæltestedet-humoren i City Singler har aldrig været min kop the, og replikker som “skal du ha’ pik i kaffen?” fremprovokerede hos mig mest et akavet smil. Sandheden er også, at jeg med mine 22 år ikke er kernepublikum for City Singlers sketches om alderen der trykker, problemer som bonus-mor og ægtemænd, der kun gider hænge på sofaen. Alligevel frembragte showet en de-ja-vue følelse, som desværre skyldtes, at indslaget om misforståede sangtekster var noget, som jeg havde hørt før, for eksempel da Christopher i DR P3 fremførte Wes ‘Alane – Boller med mig i rugmarken’.

Jeg kan nemt forestille mig, at City Singler har været et frisk og provokerende koncept, hvor de kvindelige medvirkende viser, at Ørkenens Sønner ikke har monopol på at sige pik og kusse på scenen. I dag virker det heldigvis ikke til, at publikum bliver rystede over kvinder, der laver vittigheder om hængepatter, menstruation og dårlig sex. Advarslen om, at forestillingen både kan være krænkende og stødende virkede derfor ikke nødvendig. Det eneste halvkrænkende jeg bed mærke i var en kort replik om “dragqueens på coke”, men den var også mere usjov end decideret stødende. For mig er problemet, at hvis forestillingen ikke er rigtigt provokerende, så bliver sketchene om, at en gulerod ligner en pik, meget flade morsomheder.

De musikalske indslag var højdepunktet i forestillingen, og selv om jeg under første nummer var bekymret for lyden i glassalen, så var der ingen problemer med at høre den kreative tekst. City Singler sluttede på toppen med et medley over de største hitnumre fra showets fem sæsoner, som bl.a. indeholder de ørehængende rim “boller for en bounty, snaver for en snickers”. Ligesom sangen om at have fået en baby med Frank Hvam fortjener at blive fremhævet som en sand perle.

City Singler har sin helt egen stil, og der bliver spillet med åbne kort, så publikum ved, hvad de går ind til. Det var tydeligvis mig, der var fejlcastet til aftenens forestilling, for rundt om i salen sad der kvinder, som morede sig kongeligt hele showet igennem.

Hvem: City Singler
Hvor: Turné i hele landet
Hvornår: 19. sep. – 15. nov. 2019
Foto: Camilla Lundbye