Efteromtale: Fredens villa


Af Anna Cæcilie Sørensen

Før forestillingens start holder en tidligere udsendt et kort oplæg. Det er tankevækkende og de fleste af os kan slet ikke sætte os ind i det han og mange andre har været igennem. Virkeligheden er grum og uhyggelig. Virkeligheden kan sætte os alle sammen ud af spil. Den er svær at sætte ord på, og den er svær at være en del af, men så er det godt, vi har teateret.

‘Fredens Villa’ er Høje-Taastrups Dramaskoles afslutningsforestilling. På scenen er 14 unge mennesker mellem 18-25 år. 14 unge menneskeskæbner skal overleve en borgerkrig, hvor det i bund og grund bare handler om at overleve. Overleve konflikter og overleve kærlighed. 14 meget forskellige personligheder kæmper for tilværelsen og mod uretfærdigheden.

Vi befinder os i en forladt villa, som først tilhørte en blind sociopat med storhedsvanvid, men nu tilhører dem alle. Jeg ved ikke, om det er meningen, men den blinde mand i de spraglede skjorter bliver forestillingens hovedkarakter. Han overtager scenen, hver gang han åbner munden og er egentlig ret fascinerende at betragte. De andre karakterer får desværre bare ikke lov til at ‘blomstre’ ligeså meget som ham, og det er synd. Desværre er historien også lidt for rodet at finde rundt i, og så er der rigtig mange forskellige konstellationer. Det er lidt som det er en eller to karakterer der har fået de rigtig gode replikker, og det er vanvittig ærgerligt. Nogle af scenerne bliver også en smule for melodramatiske, og det hæmmer selve fortællingen. Det kan virke som om, at nogle af scenerne ikke rigtig passer ind. Måske man kunne give karaktererne bedre tid til at udvikle sig. Give hele fortællingen noget mere tid. Tid til at vokse. Tid til at gro hos publikum.

Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at alle på scenen brænder for det, de laver. Ingen tvivl om, at de selv har styr på historien, og hvad de vil med den. Det er så absolut vildt spændende at opleve nye skuespillertalenter, og alle på scenen skal helt sikkert blive ved med at spille og øve teater.

 

Hvem: Høje-Taastrups Dramaskole
Hvor: Taastrup
Hvornår: 9-10. juni Taastrup Teater (+ 14-17. juni Forscenen)
Foto: PR Foto