Scene Nyt: Aquasonic


Fik du ikke set den omtalte undervandskoncert Aquasonic, da den spillede i Aarhus under kulturhovedstadsåret 2017?

Så har du altså chancen nu! Siden 2017 har det Aarhus-producerede vandværk været ude i verden og høste succes, men nu vender det altså hjem til den jyske hovedstad.
Det sker på Godsbanens Åbne Scene i starten af februar, at Aquasonic – verdens første musikværk fremført udelukkende under vand – fremføres af sine fem musikere, der alle befinder sig i hver deres store akvarium på scenen.

Ud over at have spillet på store scener ude i verden – alt fra Sydney til Nordnorge – og at være blevet kaldt et af verdens ti bedste musikværker med dertilhørende international medieomtale, kan Aquasonic også bryste sig af muligheden for give gratis billetter til udsatte grupper ved den kommende genopsætning i Aarhus.

Skoler og gymnasier er inviteret til en særlig reduceret pris, der er planlagt en hel gratis opførelse for foreninger som arbejder med socialt udsatte borgere, og desuden opfordres publikummer, der af økonomiske årsager ellers ikke ville prioritere en kunstoplevelse til at sende en mail til arrangørerne for at få en gratis billet, da fem procent af pladserne er reserveret hertil. Dermed forsøger folkene bag Aquasonic at inkludere et bredere publikum og kaste lys over synet på kunst og kunstoplevelser som en menneskerettighed. Man har sågar valgt at kalde tiltaget ’Retten til kunst.’

Se mere her: Godsbanen