Scene Nyt: Bora Boras sæsonpræsentation


Det århusianske danseteater Bora Bora, der ofte bryster sig af eksperimenterende, anderledes og lidt mystiske forestillinger, åbnede i tirsdags dørene til en præsentation af deres kommende sæson. Derved fik et kommende publikum afmystificeret kommende forestillinger, som i en skriftlig beskrivelse ellers kan lyde både abstrakte og spøjse.

Ved sæsonpræsentationen var et af de absolut vigtigste ord i beskrivelsen af deres kommende sæson ’frihed’. Frihed til at være den man er. Frihed til at føle.

Aktuelle emner og problematikker kommer under kærlig og sansende behandling, og formidles inderligt af mange forskellige kunstnere. Forestillingen ‘PEEPS’ undersøger f.eks. den subjektive følelse af ufrivillig og ubehagelig ensomhed med ni forskellige levende billeder, som publikum skal bevæge sig rundt imellem.

Ligeledes kan den roste dansetrup ‘DON GNU’ igen opleves på Bora Bora med forestillingen ‘JAGTEN PÅ DET GRÅ GULD’, som er en komisk og sørgmodig skildring af alderdommen gennem det, der beskrives som en alderdomsthriller og en ældrekomedie i ét. Desuden er det forfriskende at også de unges pres og frygt for det meste i en verden, hvor de måles, vejes og testes, tages op i blandt andet forestillingen ‘FEAR’.

Ensomhed, alderdom og pressede unge er ikke de eneste aktuelle temaer, der behandles. Stræber man som teater efter aktualitet i valget af emner, kan man næsten ikke komme uden om debatten om køn, seksualitet og identitet, hvilket også er repræsenteret i Bora Boras kommende sæson. For eksempel afholdes der i Aarhus queer-festivalen ‘THE GENDERHOUSE FESTIVAL’, som byder på mange forskellige events rundt omkring i byen, og her er Bora Bora altså også med.

Sæsonen byder på en blanding af huskoreografier, gæsteoptrædener og internationale kunstnere. Der tegner sig et billede af en leg med grænser – nye materialer og medier undersøges for eksempel i form af animation i forestillingen ‘NOORA HANNULA VS. SOMA THE AUGMENTED-REALITY GIRL’. Alt i alt lyder det til, at vi kan forvente, at sæsonen bliver både legende, aktuelt og ret så intens.

 

Se mere her: Bora Bora

Foto: PR foto, Bora Bora