Scene Nyt: De asylsøgende kvinder


Et af verdens ældste, men også mest aktuelle dramaer opsat i flot musikalsk bearbejdning. Hvis du ikke nåede at få billetter til den aktuelle tragedie ‘De asylsøgende kvinder’ på Betty Nansen Teatrets Edisonscene, så fortvivl ej. Der er nemlig tale om en co-produktion mellem Betty Nansen Teatret, Malmø Stadsteater og Aalborg Teater.

Så selvom forestillingen nu har spillet for sidste gang i København, så er der stadig mulighed for at fange den i Aalborg, hvor den spiller på Lille Scene fra 21. november til og med 14. december 2019.

Fast medvirker tre professionelle skuespillere og tre musikere, som spiller live på scenen. Herudover er hovedrollen, som udgøres af et kvindekor, skiftende fra by til by. Så når forestillingen rammer Aalborg udgøres koret af lokale nordjyske kvinder. Man har valgt at udskifte koret på denne måde, for bedst at kunne afspejle mangfoldigheden i den by, forestillingen spiller i.

Selve stykket er et af verdens ældste. I det antikke Grækenland skrev Aischylos denne højaktuelle tragedie om kvinderne, der flygter fra Ægypten til Grækenland med deres far og beder kongen i Argos om asyl. Flygtningedebatten fylder stadig meget ikke alene i de danske medier, men også i Europas politik. Når kvinderne i stykket beder kongen om asyl og han tvivler, fordi han ikke ved, om han skal vægte sin moralske forpligtelse overfor kvinderne i nød eller byens egen sikkerhed højest, så stiller stykket et stadigt aktuelt spørgsmål.

Forestillingen oser af drama forbundet med dybe følelser og moralske kvaler. Kongens fortvivlelse og kvindernes beslutsomhed ledsages af flotte scener med medrivende dans og musik.

Køb din billet før det er for sent.

Se mere her

Foto: PR. Foto