Anmeldelse: Cirkus ifølge Bubber og Julie 3


Af Carl Sørensen

Cirkusteltet er fyldt, musikken spiller højt, og den første artist er på gulvet. Jimmy Saylon, en illusionstryllekunstner, begynder showet med en performance der skal vise sig at være den vildeste efter min mening. Nogle imponerende forsvindingsnumre. Senere ser vi Bubber og Julie Berthelsen ankomme syngende ind i manegen. Der er god stemning fra start, og det er tydeligt, at intensiteten kun er på vej opad.

Undervejs i forestillingen ser vi en del forskellige cirkusartister. Eksempelvis den imponerende linedanser Steven Ferreri som hopper over knive, akrobaterne fra Los Ortiz løbende på line og et roterende ”dødshjul”. Vi oplever også den verdensrekordsættende jonglør Michael Ferreri, som tangerede sin egen jongleringsrekord på aftenen. Disse artister er klart de mest imponerende, både med hensyn til udførsel og kæbetabende stunts. De yderligere artister er også imponerende, men desværre imponerede de mig ikke helt i samme grad. Publikums ofte stående klapsalver talte dog for sig selv.

Desværre var der flere sekvenser med klovnen Jimmy Folco, som jeg ikke brød mig om. Eksempelvis valgte klovnen pludseligt at kysse en ældre dame, hvorefter han og Bubber ødelagde denne dames hat ”for sjovs skyld”. Scenariet viste sig dog at være aftalt spil og Julie Berthelsen havde heldigvis damens hat i god behold, men humoren i denne sekvens synes stadig forsvunden. Dog har jeg aldrig haft den store fidus til cirkusklovne, men denne oplevelse fik mig til at undres over, hvori underholdningselementet indgik.

Jeg synes sekvenser som denne er ærgerlige for det overordnede show, da det skabte et tydeligt fokus fra publikum på de publikumsgæster der blev udsat for den slags spas, fremfor et fokus på selve showet. De fleste grinte dog. Bubber og især Julie Berthelsen formåede med deres muntre værtskab at vedligeholde den gode cirkusstemning. En del af min oplevelse blev dog afsporet, hvilket er ærgerligt for det er ellers et ret fantastisk cirkusshow. Musik, sang og de forskellige performance skabte indtil flere imponerede udbrud fra publikum og mig selv, som kun en overordnet imponerende cirkusforestilling kan det.

Hvem: Cirkus Arena
Hvor: Landsturné
Hvornår: 3. april – 5. aug. 2023
Foto: Cirkus Arena