Anmeldelse: Halloween Cirkus


Af Carl Sørensen

”Mine damer og herrer og nonbinære!” Sådan starter et inkluderende, semipolitisk, uhyggeligt og sjovt cirkusshow. Patrick Spiegelberg i rollen som cirkusdirektøren har skabt en cirkusrutine bestående af en masse skøre eksistenser, så som den blinde knivkaster, fru Drageånde og ikke mindst trapezgruppen ”flagermusene” fra Wuhan Clan.

Clemens og Szhirley indtager rollerne som henholdsvis McClawn og Szkrækilda, som undervejs i forestillingen bortfører diverse cirkusartister for at kurere Szkrækildas hikke, ofte med tilhørende sange. Clemens og Szhirley formår virkelig at være både i børnehøjde, og samtidig levere en flot vokalperformance, som virkelig imponerede både mig og tilsyneladende alle andre barnlige sjæle.

Mange af de vovede indslag, som det beskæggede tvillingepar, der bar hinanden på hovedet med en metalstang, formåede både at imponere, samtidig med at de skabte en humoristisk og reaktiv atmosfære, som oftest appellerede til både børn og voksne. Samtidig leverede Spiegelberg flere småpolitiske monologer, som ofte sarkastisk hyldede antivaxxere, minksager, og russisk krigsførelse, som virkelig gav velovervejet og skarp underholdning, mens opsætningen af den næste performance var i gang.

Yderligere var Spiegelberg i besiddelse af en lommelærke, som ofte kom frem i led med de humoristiske indslag. Det var velkomment at se humor for børn ikke være så beskyttende, men derimod anvende de skarpe kommentarer og det stikkende sprog til at underholde hele familien, og samtidig skabe et inkluderende rum. Eksempelvis adspørges publikum af Spiegelberg, efter at have bundet lommelærken og hidkaldt næste akt, der ikke ankommer; ”Er det mig, der er stiv, eller skete der ikke noget?”

Halloween Cirkus er første gang i mange år, at jeg befinder mig i cirkus, men det var utvivlsomt et glædeligt gensyn, og efter min vurdering af børnenes engagement virkede det til, at være det samme glædelige gensyn for dem. At skabe en uhyggelig, sjov og ikke mindst underholdende performance for voksne og ikke mindst børn, er ikke en nem bedrift, men Cirkus Arena lykkedes med bravour.

Hvem: Cirkus Arena i co-produktion med Clemens
Hvor: København NV
Hvornår: 13. – 31. okt. 2022
Foto: Bahadir Badi Berber