Anmeldelse: Levemand


Af Carl Sørensen

Tobias Dybvads søn, Charly, kommer ind på skuldrene af sin far. Han viser sine seje sko, der kan blinke, frem til publikum til stor applaus. Så bliver han ført bag scenen og skal sove til godnat-råb fra hele publikumsmængden. Ingen er i tvivl om, at vi er kommet i behageligt selskab med Dybvad.

Showet Levemand er blevet til på grund af Tobias Dybvads mor. I diverse sjove anekdoter fortæller Dybvad om en kvinde, der ofte bekymrer sig fremad i tiden. Hvordan det at gætte, hvor mange kartofler man kan spise til aftensmad, grundlæggende er en bekymring. Planlagt ”god søvn” er et falsk problem. Det handler om, hvordan vi skal huske at leve livet og ikke bare spekulere.

Tobias Dybvad leverer sjove anekdoter, klamme beskrivelser og somme tider grove punchlines. ”A home without a dog is just a house” indleder til en masse underholdende betragtninger, som publikum i mange tilfælde kunne dele. Dybvad formår at kreere et show, som skaber masser af latter uden at skulle gå gevaldigt over grænsen eller synke ned til laveste humoristiske fællesnævner. Han snakker eksempelvis om sin ludomani, som har kostet familien flere 100-tusind kroner. På trods af en grel situation, er der stadig masser at grine af – også for Dybvad selv.

Tobias Dybvad har med Levemand leveret et komfortabelt, humoristisk og ærligt show med en skøn video til slut i hans søsters minde. På trods af at savne de helt store grin, gik jeg ud af salen med en tilfredshed i maven og følelsen af en dejlig og underholdende aften og det var Dybvads fortjeneste.

Hvem: Tobias Dybvad
Hvor: Danmarksturné
Hvornår: 26. feb. – 11. juni 2022
Foto: Henrik Edelbo