Anmeldelse: Lydbad


Af Carl Sørensen

Det virker næsten blasfemisk at anmelde en oplevelse som denne. Lydbad er terapeutisk, afslappende og ukonventionel. En times meditativ Nangijala-fornemmelse breder sig rundt blandt de bløde sæder. Cecilie Dahlin er facilitator for det usædvanlige koncept. Et koncept der involverer vejrtrækningsøvelser, crystal bowls, stemmegafler, intens rumklang og en hel særlig ro.

Publikum indtager roligt pladserne rundt omkring i salen. Der er lidt afstand imellem hver person, så alle har mulighed for at strække ben og arme. Cecilie Dahlin træder ind med en nærmest hypnotisk stemme, der beroliger øjeblikkeligt. Vi bliver bedt om at lukke øjnene, og trække vejret roligt, indtil vi kan mærke ilten fylde vores bryst. I det første kvarter finder alle en indre ro, og jeg må nærmest trække mig selv tilbage til virkeligheden, inden at Dahlin begynder ”Lydbadet”. Med lukkede øjne begynder et næsten ceremonielt lydbillede at tage form, alt imens at roen breder sig publikum imellem, endda i sådan grad at smågrynt- og snork til tider bemærkes.

Lyden af krystalkrukkernes klang fylder hele lokalet, og skaber en transcenderende magi i mit hoved, hvor spændingerne i mine skuldre løsnes yderligere for hvert sekund der går. Ud fra de sammenkrøbne og slappe kroppe der befinder sig rundt omkring i salen, går jeg ud fra at samme følelse breder sig i deres kroppe. Det harmoniserede klokkespil danner en rar modbevægelse i lyden, som forstærkes af det klangunivers, der allerede hænger i luften.

Lydbad er en anbefaling værdig for enhver, som ønsker at afstresse fra dagligdagens strabadser, og i en lille time flyve ind i et meditativt stadie, hvor det kun er rumklangen, der betyder noget. Cecilia Dahlin er en fremragende facilitator der, fra trancens start til afslutning, roligt og trygt fragter publikums sind ind i roens verden.

Hvem: Nørrebro Teater                Hvor: København N
Hvornår: 30. aug. 2022 – 16. maj 2023
Foto: PR Foto