Anmeldelse: Moon


Af Carl Sørensen

”85 degrees north!” Publikum bliver orienteret om, hvor vi befinder os. Vi er på månen, blandt støv og stjerner, guidet af Klaus Risager og Tilde Knudsen. De betegner selv forestillingen som en vægtløs kabaret. En konstruktion bygget i sand bliver maltrakteret af Knudsens flydende dans, alt imens diverse mønstre dannes. ”This is the Moon” synger Risager, mens der fornemmes en nysgerrig påpasselighed. Forestillingen er bygget op omkring Risagers sangtekster, som ofte bevæger sig rundt på månen. Arrangementet til sangene accentuerer både teksten og det visuelle univers, som publikum nu bevæger sig i.

Gennem Knudsens flydende bevægelser sanser man den manglende tyngdekraft, som når dansen i legende lethed har viklet Knudsen ind i en kæmpe lyskæde, som samtidig ligner en samling af stjerner. Risagers næsten kommanderende sangstemme leder hele forestillingen og dennes univers. Men samtidig kan de 2 veleksekverende kunstnere virke separate. Til trods for sekvenser i kropsligt samspil mellem Knudsen og Risager virker de 2 former for performance for separate. Forestillingen er uden tvivl visuelt velfungerende, men sammenhængen mellem det visuelle, dansende og syngende univers kan hurtigt virke langt væk fra hinanden.

Igennem forestillingen bevæger aktørerne sig gennem forskellige hav, for eksempel Mare Serenitatis. Ofte er disse en præsentation af komplekse følelser, såsom krise, og dertilhørende sange. Alligevel føles sammenhængen i stykket mangelfuldt, som om de forskellige sekvenser ikke altid taler til og med hinanden.

Enkelte tidspunkter i forestillingen fungerer bedre end andre, men den overordnede forestilling føles ofte båret af Risagers sang og tekst. Når Knudsen skal stå på to ben til stort besvær, eller når Risager anvender et spejl til at manipulere lyset fra en lommelygte, kan selve forestillingen virke som en gimmick. Da publikum havde forladt salen, forlod jeg Teaterøen med tanke om, at jeg havde været til koncert under dække af kabaret.

Hvem: Teater Asterions Hus
Hvor: Refshaleøen
Hvornår: 16. – 21. nov. 2021 på Teaterøen samt 23. – 28. nov. 2021 på Teater Møn
Foto: Søren Dø