Anmeldelse: På Pletten


Af Carl Sørensen

Tobias Trier og Winnie Kristine står på scenen omgivet af blomster. De spiller radioværterne Torben og Vanja på radio Melværk foruden et hav af andre karakterer. Konceptet er baseret på en virkelig podcast. Torben og Vanja er værter på radioprogrammet ”På Pletten” som sender direkte fra blomsterbutikken Valmuen, hvor publikum møder de forskellige lokale eksistenser, såsom Mogens og Marit, den lokale præst, alkoholikerne med flere – alle sammen spillet af Trier og Kristine.

Mødet med de mange personager skaber ofte en sjov og genkendelig dialog med hverdagens problemer som drivkraft. Eksempelvis møder vi Allan, der skal på date på Jensens bøfhus i Odense. Banaliteten og skuespillernes charme bærer meget af forestillingen hjem. Men samtidig er der store huller både i udførsel og koncept. Flere gange skete det, at der blev kludret i replikker, eller at der var tvivl blandt skuespillerne om, hvilken karakter der nu skulle være på. Oveni dette kunne nogle af de karakterer vi møder, muligvis være skåret fra, så selve forestillingen og det snævre handlingsforløb kunne fungere mere sammenhængende.

Til gengæld er det et radioprogram, og det betyder masser af musik skrevet og komponeret af Tobias Trier. Disse sange er på en skøn måde genkendelige, og får tankerne over på Giro 413 eller lignende, samtidig med at teksterne er absurde og morsomme med en eller anden relevans for handlingsforløbet på scenen. Disse sange er højdepunktet i hele forestillingen, og fik både publikum til at grine og synge med.

Kristine formår med en af sine sang-personaer, Bonnie Holiday, at skabe satirisk dansk-amerikansk country. Karakteren er gennemført, men det er dog en af de få personligheder, som Kristine efter min mening rigtig får til at flyve. Trier får til gengæld ramt de fleste af sine karakterer rimelig godt, og resultatet blev ofte latter grundet Triers levering af visse replikker. Konceptet ved ‘På Pletten’ er finurligt, og en spændende vinkel at bringe i teaterform. Desværre opleves den færdige udgave lidt halvbagt og uden den nødvendige skarphed, som humoristisk teater kræver – til trods for en genial musikside.

Hvem: Aveny-T
Hvor: Frederiksberg
Hvornår: 9. – 12. maj 2023 – herefter turné
Foto: PR foto